image
Sursa foto: Getty Images

Cel mai bine plătit fotbalist din fiecare campionat de top al Europei. Kylian Mbappe nu are rival

L'Equipe, citat de site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, a publicat topul salariilor fotbaliștilor din Europa.

Kylian Mbappe, starul lui PSG, nu are rival când vine vorba de remunerație, scrie digisport.ro.

Topul celor mai bine plătiți fotbaliști din top 5 campioante ale Europei

Kylian Mbappe (Ligue 1, PSG): 6 milioane de euro brut / lună

Harry Kane (Bundesliga, Bayern): 2,1 milioane de euro brut / lună

Kevin De Bruyne (Premier League, Manchester City): 2,02 milioane de euro brut / lună

David Alaba (La Liga, Real Madrid): 1,88 milioane de euro brut / lună

Victor Osimhen (Serie A, Napoli): 1,5 milioane de euro brut / lună

Kevin De Bruyne, cel mai bine plătit fotbalist din Anglia. Haaland, pe locul secund

Kevin De Bruyne, mijlocaşul belgian al lui Manchester City, este pe primul loc în clasamentul salariilor din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, Premier League. La fel ca în sezonul trecut, Kevin De Bruyne este cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu un salariu lunar brut de 2,02 milioane de euro.

Pe locul doi este coechipierul său Erling Haaland (1,9 milioane), ale cărui bonusuri substanţiale îi permit totuşi să-l depăşească pe belgian.

Urmează Mohamed Salah, de la Liverpool (1,77 milioane de euro) şi doi jucători de la Manchester United, Casemiro (1,77 milioane de euro) şi Raphael Varane (1,72 milioane de euro), informează Agerpres.

Kylian Mbappe, ”regele” din Ligue 1

Kylian Mbappe, atacantul lui PSG, este de departe cel mai bine plătit dintre jucătorii din cele cinci mari campionate ale Europei. Mbappe încasează un salariu lunar brut de şase milioane de euro la PSG, echipă de care se va despărţi în această vară, viitoarea sa destinaţie fiind Real Madrid, mutare a cărei oficializare este aşteptată la finalul sezonului.

Campionul mondial din 2018 câştigă de aproape şase ori mai mult decât compatriotul său Ousmane Dembele şi brazilianul Marquinhos, colegii săi de la PSG, ambii cu salarii de 1,12 milioane de euro.

Jucătorii de la Paris Saint-Germain domină de altfel topul salariilor din Ligue 1, primele zece locuri în această ierarhie fiind ocupate de reprezentanţii clubului din capitala Franţei.

Jucătorii lui Bayern, cei mai bine plătiți din Bundesliga

Ca şi în Ligue 1, un club conduce detaşat în ce priveşte remuneraţia în Bundesliga. În Top 5 sunt doar jucători de la Bayern Munchen.

Pe primul loc este Harry Kane, venit în vara anului trecut, ce are un salariu de 2,1 milioane de euro brut pe lună.

Kane este urmat de Manuel Neuer (1,66 milioane), Thomas Muller (1,66 milioane), Kingsley Coman (1,42 milioane) şi Serge Gnabry (1,42 milioane).

David Alaba, cel mai bine plătit jucător din Spania

În Spania, pe primul loc este un fundaş, David Alaba, de la Real Madrid, cu 1,88 milioane de euro brut pe lună. O sumă uriaşă pentru un fotbalist care a suferit o accidentare gravă la genunchi şi nu va mai juca în acest sezon.

Pe locul doi în La Liga este Robert Lewandowski, de la FC Barcelona, cu 1,87 milioane de euro brut pe lună, urmat de patru jucători care sunt la egalitate, cu 1,67 milioane de euro brut pe lună: Vinicius Jr. şi Jude Bellingham (Real Madrid), Ilkay Gundogan (FC Barcelona) şi Jan Oblak (Atletico de Madrid).

Un clasament care ar urma să se schimbe în sezonul viitor dacă se va confirma venirea lui Kylian Mbappe la Real Madrid.

În Italia, Victor Osimhen are cea mai mare remunerație

În Italia, pe primul loc este Victor Osimhen, atacantul lui Napoli, cu 1,5 milioane de euro brut pe lună. Termenul "brut" capătă mai multă greutate în Italia decât în alte ţări.

Jucătorii străini puteau beneficia până acum de un regim fiscal favorabil datorită efectelor aşa-numitului "decret Crescita", care a fost între timp abrogat, ceea ce va schimba datele problemei pentru următoarele sezoane.

În acest moment, pe locurile doi şi trei la capitolul salarii în Serie A sunt jucători de la Juventus, Dusan Vlahovic (1,07 milioane de euro) şi Wojciech Szczesny (1 milion de euro).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: