image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu s-a întâlnit cu primarii din raionul Căușeni

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu primarii din raionul Căușeni, în cadrul căreia au discutat subiecte importante pentru comunitățile locale: drumuri mai sigure și mai calitative, acces la servicii medicale pentru locuitori, dar și dezvoltarea localităților prin Programul „Satul European”.

Șefa statului a precizat că în acest an Guvernul a alocat aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din raionul Căușeni. În ultimii doi ani, a investit 32 de milioane de lei pentru echiparea și modernizarea spitalului raional.

Totodată, președinta a precizat că în cadrul Programului „Satul European” circa 70 de milioane de lei au fost alocate în 21 de localități din raionul Căușeni pentru investiții în sisteme de apă și canalizare, școli și proiecte de eficiență energetică, „lucruri care contribuie direct la îmbunătățirea calității vieții oamenilor noștri, la construirea Moldovei europene”, a punctat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a specificat că în orașul Căușeni, începând cu anul 2022, Agenția de Dezvoltare Regională Sud implementează două proiecte, în care Guvernul a investit aproape 115 milioane de lei și prin care este modernizată stația de epurare a apelor uzate și se construiește sistemul de canalizare în sectorul „Căușenii Vechi” din oraș.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: