image
Sursa foto: twitter.com/portofinocondo

Fugarul Plahotniuc ar locui într-un apartament de lux din Miami, care îi aparține milionarului Vaja Jhashi

Vladimir Plahotniuc locuiește în Miami într-un apartament de lux care îi aparține milionarului Vaja Jhashi, propietar al Holdingului Trans-Oil. Cel puțin asta scrie portalul Mongabay.com.

Potrivit sursei, în cererile adresate forțelor de ordine din SUA, Centrul Național Anticorupție a indicat două adrese din Miami care ar fi fost frecventate de fostul lider al PD.

Într-un caz este vorba de un apartament de lux în valoare de 2 milioane de dolari care se află în Portofino Tower, un zgârâie-nori din Miami.

Proprietarul din acte al apartamentului este un cetățean ucrainean care este și director executiv al companiei Trans-Oil.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a „Trans-Oil”, Tatiana Babakova, a precizat, într-un răspuns pentru portalul citat, că Jhashi nu este proprietar al apartamentului din Portofino Tower, dar a precizat că acesta, împreună cu familia sa, închiriază acest apartament de trei sau patru ori pe an.

„Plahotniuc nu a fost niciodată un oaspete al lui Vaja sau al companiei noastre din SUA. El și-a aranjat în mod independent cazarea și călătoria”, a spus Babakova.

Totodată, ea a menționat că Vaja Jhashi a avut relații amicale cu Plahotniuc și familia sa de când s-au întâlnit pentru prima dată în 2001.

„Cu toate acestea, din cauza evoluțiilor recente și a complicațiilor politice legate de situația lui Plahotniuc și multe alte probleme conexe, nu a existat practic niciun contact între Vaja Jhashi și Plahotniuc de când Plahotniuc a părăsit Moldova în iunie 2019. Trans Oil nu a avut niciodată nicio legătură de afaceri cu Plahotniuc sau cu vreuna dintre firmele Plahotniuc din Moldova sau din altă parte”, se arată în comentariul oferit de Babakova.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 14 iunie, în aceeași seară în care partidul său și-a anunțat retragerea. Plahotniuc a plecat cu o mașină prin așa-zisul coridor transnistrean.

La mijlocul lui ianuarie, Vladimir Plahotniuc, precum și soția sa și cei doi copii, au fost declarați neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare pe teritoriul Statelor Unite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: