image
Sursa foto: AFP

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, va efectua o vizită în Republica Moldova

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, va efectua o vizită în România şi Republica Moldova în acest weekend pentru a lua contact cu eforturile de ajutorare a refugiaţilor care sosesc din Ucraina şi cu nevoile create de agresiunea rusă, a anunţat misiunea americană la ONU într-un comunicat, relatează Reuters.

Potrivit site-ului misiunii SUA la ONU, vizita va avea loc între 2 şi 4 aprilie şi, cu acest prilej, înaltul oficial american se va întâlni cu responsabili guvernamentali, inclusiv cei angajaţi în răspunsul umanitar, în scopul de a afla despre eforturile lor de a primi şi susţine persoanele strămutate din cauza conflictului.

Potrivit Naţiunilor Unite, peste 600.000 de ucraineni au fugit în România şi alţi 388.000 în Republica Moldova de la începutul invaziei Rusiei, pe 24 februarie, scrie Agerpres.

Ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield se va întâlni şi cu refugiaţi ucraineni în ambele ţări pentru a afla direct de la ei despre experienţelor lor, dar şi cu reprezentanţii ONG-urilor partenere şi ai agenţiilor ONU care sunt angajate în ajutoarea refugiaţilor, mai precizează sursa citată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: