image
Sursa foto: politia.md

FLASH: Pânzari și-a dat demisia imediat după ce a fost repus șef la IGP; Va primi salariu pentru perioada în care a lipsit

Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcţia de şef al al Inspectoratului General al Poliţiei și... și-a dat demisia. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Guvern, la propunerea ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Decizia a fost luată după ce Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis că Alexandru Pânzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al al Inspectoratului General al Poliţiei.

Prin aceeași decizie, Guvernul a stabilit că lui Pânzari îi va fi achitat salariul pentru toată perioada de „absență forțată de la muncă”.

Tot astăzi, Executivul a aprobat cererea de demisie depusă de Alexandru Pânzari.

Precizăm că, potrivit dispozitivului emis de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, Guvernul este obligat să-l restabilească pe Alexandru Pânzari în funcţie și să-i achite salariile pentru perioada de absență forțată de la muncă.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Alexandru Pânzari a fost demis în luna iunie 2019 la propunerea ministrului de Interne la acea vreme, Andrei Năstase.

Interimatul instituției l-a asigurat judecătorul Gheorghe Balan, care în perioada respectivă era suspendat din funcție. Balan a plecat de la IGP după ce a fost restabilit în sistemul judecătoresc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: