image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Igor Grosu, despre un an de guvernare PAS: Cea mai mare realizare e că RM a obținut statutul de candidat

Cea mai mare realizare a actualei guvernări, după un an de aflare la conducere, e că Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Acest lucru se datorează atât autorităților, cât și situației din regiune, dar și cetățenilor care s-au implicat activ la soluționarea crizei refugiaților din Ucraina, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Igor Grosu a specificat că este un an extrem de greu, deoarece dacă cineva i-ar fi spus cu jumătate de an în urmă că va fi un război alături de hotarul Republicii Moldova - aceste tragedii la care asistăm zilnic - n-ar fi crezut. „Orice om cu gândirea critică ar fi spus că în Europa, în sec. XXI nu-i posibil așa ceva. Din păcate, după 24 februarie ne-am pomenit într-o lume care arată altfel”, a spus președintele Parlamentului

În aceste împrejurări principala realizare a guvernării PAS, la momentul actual rămâne în viziunea sa, obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE.

„Criticii spun că nu vi se datorează Dvs, ci situației geopolitice”, a menționat moderatorul emisiunii, Vitalie Călugăreanu.

„Noi nu pretindem toți laurii, se datorează și contextului regional, și cetățenilor Reublicii Moldova care în această situație au demonstrat o solidaritate și empatie extraordinară față de ucraineni. Datorită lor de noi au aflat foarte mulți. Dacă în Republica Moldova era o guvernare de stânga, era folosită tactica struțului, se băga capul în nisip, se spunea „suntem neutri”, nimeni nu ne vede, dați-ne în pace. În actualele împrejurări însă este vorba de o realizare importantă”, a accentuat Igor Grosu.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: