image
Sursa foto: Profimedia Images

Londra acuzată de discriminare după decizia de a permite accesul francezilor vaccinați la o săptămână după ceilalți europeni

Decizia Angliei de a păstra măsurile de carantină pentru călătorii care vin din Franța și nu pentru cei care vin din alte țări ale Uniunii Europene este discriminatorie și nu se bazează pe știință, a acuzat un ministru francez citat de Reuters și Digi24.

„Este excesiv și este de neînțeles. Nu se bazează pe știință și este discriminatoriu față de francezi”, a spus ministrul francez pentru afaceri europene, Clement Beaune,

„Sper că decizia va fi revizuită cât mai curând posibil, este o chestiune bun simț", a adăugat el.

Declarația vine după ce Anglia a anunțat că va permite accesul oamenilor complet vaccinați din UE și Statele Unite, fără carantină, începând de săptămâna viitoare, dar că va schimba regulile pentru călătorii veniți din Franța abia la sfârșitul săptămânii.

Beaune a spus că Franța nu ia în considerare „deocamdată” măsuri similare față de cetățenii britanici.

Guvernul britanic a declarat că menține regulile de carantină pentru călătorii din Franța din cauza prezenței variantei Beta în această țară, dar oficialii francezi spun că majoritatea cazurilor provin din insula Reunion din Oceanul Indian.

comentarii: