image
Sursa foto: libertatea.ro

79 de lucrători medicali s-au infectat cu Covid, iar trei medici au fost răpuși de virus, doar pe parcursul zilei de astăzi

Situație alarmantă în sistemul medical din Republica Moldova. Doar pe parcursul zilei de astăzi, trei medici au decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19, iar alți 79 de lucrători s-au infectat cu noul coronavirus.

Dintre cei 79 de lucrători medicali confirmați cu virusul astăzi, 32 sunt medici, 33 - asistenți medicali-33 și personal auxiliar-14.

Totodată, alți trei medici au fost răpuși astăzi de covid.

Este vorba despre:

Deces 2672: Medicul de familie Serghei Dolapciu, în vârstă de 58 ani, care activa în cadrul Centrului de Sănătate Comrat. Dl Serghei Dolapciu a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 19 noiembrie. Exprimăm compasiune și condoleanțe familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Deces 2673: Medicul oncolog, șef secție Proctologie a Institutului Oncologic, Nicolae Pînzari, în vârstă de 54 ani. Dl Nicolae Pînzari și-a dedicat întreaga viață meseriei nobile, activând cu devotament și profesionalism. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 17 decembrie. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și întregului colectiv al Institutului Oncologic. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Deces 2674: Medicul chirurg în cadrul Spitalului Raional Ungheni, Arcadie Natrașevschi, în vârstă de 66 ani. Dl Arcadie Natrașevschi activat cu iscusință și dedicație în domeniul chirurgiei, salvând multe vieți. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 16 decembrie. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și întregului colectiv SR Ungheni. Dumnezeu să-i primească sufletul în împărăția Sa.

Până la ziua de azi, 62 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: