image
Sursa foto: a-tv.md

Care este starea femeii infectate cu COVID-19 și unde este internată: „Intrarea în secția Reanimare, securizată și separată”

Starea femeii de 48 de ani, infectată cu coronavirusul de tip nou, rămâne a fi gravă, dar stabilă, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ministerului, femeia este internată la Spitalul Clinic Republican, fiind izolată în boxa de reanimare.

„Menționăm că, conform recomandărilor OMS și ordinului MSMPS nr 222 din 04.03.2020, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în secția Reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Sănătății, tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală.

„Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19”, se mai spune în comunicat.

Amintim că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită ieri din Italia. Persoana a aterizat la Chișinău în prima parte a zilei, cu o cursă Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, la ora 11:47.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: