image
Sursa foto: Profimedia

FIFA, scrisoare fără precedent către participantele la CM 2022! "Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră"

FIFA a trimis o scrisoare către cele 32 de echipe participante la Cupa Mondială din Qatar, ca urmare a unor proteste recente.

Atât fotbaliști, cât și alte nume importante din sportul rege au vorbit în ultimul timp despre situația muncitorilor imigranți din Qatar sau despre nerespectarea drepturilor persoanelor LGBTQ, iar asta i-a făcut pe cei de la FIFA să le adreseze un mesaj.

În cadrul scrisorii, cei de la FIFA au vrut să asigure faptul că țara gazdă respectă drepturile tuturor, iar restul celor 31 de participante ar trebui să-și concentreze atenția doar asupra meciurilor de la turneul final.

"Toată lumea este bine-venită, indiferent de origine, trecut, religie, gen, orientare sexuală sau naționalitate. Suntem conștienți de faptul că există multe probleme de natură politică în toată lumea.

(...) Așa că, vă rog, să ne concentrăm pe fotbal! Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră, dar vă rugăm să nu lăsați acest sport să fie târât într-o bătălie ideologică sau politică deja existentă", a fost o parte din mesajul celor de la FIFA, conform The Athletic.

Momentan, scrisoarea nu a primit un răspuns din partea vreunei participante, însă inițiativa forului intercontinental a primit un val de critici pe internet, inclusiv din partea fostului atacant englez Gary Lineker.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: