image
Sursa foto: Jurnal.md/captură video

AUR întâmpinat cu o bandă cu țepi la Nistru; Au dorit să ajungă la alegătorii care vor fi aduși la cele 41 de secții de vot

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost întâmpinat azi în încercarea de a ajunge într-o localitate din stânga Nistrului, cu o bandă cu țepi la așa numitul post vamal de la Râbnița, instituit de regimul nerecunoscut de la Tiraspol.

Din imaginile video postate de reprezentanții partidului AUR, pe facebook, se observă că în fața autocarului a fost aruncată o bandă cu țepi, iar susținătorilor partidului li s-a interzis accesul în localitățile din stânga Nistrului.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, care s-a alăturat Alianței pentru Unirea Românilor, a menționat că așa numiții grăniceri ai regimului separatist, creat si întreținut de Federatia Rusa, au pus în fata autocarului o banda cu țepi de metal pentru a sparge roțile autocarului în cazul în care acesta ar fi mers mai departe, spre Râbnița.

„Ne-am dorit să ajungem acolo pentru a discuta cu oamenii și a face campanie electorală. Nu ni se permite trecerea nici cu acte, nici fără.

Este o încălcare a legislatiei electorale, cerem CEC, observatorilor internaționali, dar cerem si Guvernului, Parlamentului și Președinției să ia atitudine și să asigure respectarea legii si drepturilor electorale”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Precizăm că CEC a dispus deschiderea a 41 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului, deși informația despre concurenții electorali nu ajunge în regiunea ocupată de regimul de la Tiraspol.

Inițial CEC a dispus crearea a 44 de secții de votare, cu două mai multe chiar decât la alegerile prezidențiale din 2020, deși prezența la vot atunci nu a fost prea mare. Ulterior instituția și-a revizuit decizia de a deschide trei secții de votare la Corjova și Bender, localități unde nu au acces autoritățile constituționale ale RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: