image
Sursa foto: Getty Images

Ce "nebunii" își poate lua Messi din salariul "cosmic" făcut public: "E cel mai scump de pe planetă"

Lionel Messi nici nu poate număra banii pe care îi primește, iar spaniolii de la Marca au făcut un "inventar" cu ceea ce și-ar putea permite să-și cumpere cel mai bine plătit jucător al planetei.

În ultimii trei ani, mai exact din noiembrie 2017 până astăzi, Messi a încasat peste 555 de milioane de euro, iar înțelegerea semnată de Messi cu Barcelona prevede și alte clauze cu sume amețitoare. De menționat, totuși, că circa 50% din acești bani merg la stat, sub formă de taxe, salariul fiind brut.

Astfel, din acești bani, starul argentinian și-ar putea cumpăra lejer cea mai scumpă casă din lume și chiar i-ar mai rămâne 100 de milioane de euro. Astfel, vila în cauză este evaluată la 453 de milioane de euro, se cheamă "The One" și se află în luxosul cartier Bel-Air din Beverly Hills (Los Angeles). Proprietatea are 9.290 de metri pătrați, 20 de camere, peste 20 de băi și o mulțime de accesorii, printre care cinci lifturi, garaje cu 30 de locuri, nelipsita piscină, sală de cinema, cazinou propriu, etc. Proprietar este excentricul miliardar Nile Niami.

Yachtul blindat Azzam este una dintre excentricitățile pe care Messi și le-ar permite. Construit în 2013, acesta are protecție balistică anti-rachetă, o lungime de 180 de metri, lățime de 20,8 metri și un pescaj de 4,3 metri. Azzam este cel mai lung yacht privat de acest tip din lume, echivalent cu aproape două terenuri de fotbal, și este și cel mai scump. Are 7 punți și 48 de camere, heliport și piscină proprie, discotecă și cinematograf, precum și un submarin încorporat. Proprietar este președintele Arabiei Saudite, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahaya, care a plătit 510 milioane de euro pentru această bijuterie.

Messi ar avea bani cât dublul prețului celei mai scumpe insule private din lume, San Jose, localizată în canalul Panama. Este locuită doar de păsări exotice și animale rare. Îi aparține actriței Elizabeth Taylor și este evaluată la un preț cuprins între 200 și 260 de milioane de euro.

Cel mai luxos avion din lume ar putea fi al lui Messi. B747-8 este cel mai scump "crucișător al cerului", are o lungime de 72 de metri și costă peste 370 de milioane de euro în varianta sa de bază. Însă varianta deținută de familia regală din Qatar a fost personalizată și a ajuns să coste 500 de milioane de euro. Are trei nivele, 7 bucătării, două săli de conferințe, câteva biblioteci, o sală de mese cu capacitate de 14 persoane, 33 de monitoare TV, precum și serviciu exclusiv de catering.

Spaniolii de la Marca merg și mai departe și spun că Messi și-ar putea cumpăra o jumătate din cel mai puternic avion de luptă american, B-2 Spirit, care costă 1,4 miliarde de euro.

Totodată, jurnaliștii spanioli au calculat că Messi ar putea să cumpere o jumătate din Groenlanda, dacă ne raportăm la propunerea stupidă și nebunească a fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care a oferit un preț pentru a cumpăra "insula ghețurilor", care ar "costa" un miliard de euro.

Salariul lui Messi din ultimii 3 ani ar putea acoperi lejer de 9 ori valoarea celui mai scump diamant din lume, denumit Pink Rose. Are 59 de karate și a fost descoperit în 1999, în Africa. Cea mai mare casă de licitații din lume l-a evaluat la 61,5 milioane de euro. Are un diametru de 2,06 centrimetri.

Dacă Cristiano Ronaldo este un împătimit al mașinilor, Messi nu are această pasiune, însă ar putea să-și cumpere întreaga flotă a celei mai scumpe maini din toate timpurile. Bugatti La Voiture Noire este o capodoperă a ingineriei care costă 15,77 milioane de euro și a fost construită în doar 35 de exemplare. Are 1.500 de cai putere, iar caroseria este construită în întregime din fibră de carbon, lucrată manual.

Dacă este avid de artă, Messi și-ar putea cumpăra celebra pictură a lui Leonado Da Vinci, El Salvador Mundi. Este cea mai scumpă pictură din lume, datată la 1.500 și achiziționată la o licitație din noiembrie 2017 în schimbul a 450 de milioane de dolari, adică echivalentul a 370 de milioane de euro.

Dacă ar avea preferințe precum cele ale lui Conor McGregor, Messi și-ar putea cumpăra 185 de sticle din cea mai scumpă bputură din lume, Ley 925 Tequila, de origine mexicană. Sticla este făcută din platină, cel mai scump metal al planetei, cântărește două kilograme și este încrustată cu 4.100 de diamante de culoarea alb pur. O singură sticlă costă 3.5 milioane de dolari, adică aproximativ 3 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: