Motivul invitației veteranilor din Strășeni a fost perfectarea legitimațiilor, confirmat și de către primarul orașului Strășeni, Valentina Stratan. ”Acest lucru nu s-a întâmplat”, ne-a declarat sub protecția anonimatului un participant la conflictul militar de pe Nistru. Potrivit bărbatului, el a fost sunat de către un angajat al primăriei Strășeni, care i-a spus să-și ia actele și să vină la Casa de cultură din oraș.

De la tribună, Pavel Filip a accentuat că nu a venit la întâlnirea cu veteranii, pentru a face propagandă electorală, ne-a spus combatantul.

Bărbatul ne-a mai spus că la Strășeni au fost înmânate mai multe diplome, dar și legitimații. El, ca și alți prezenți în sală, nu a fost anunțat despre faptul că până acum au fost perfectate legitimațiile de participant la conflictul armat din 1992.

Vizita de joi a premierului Pavel Filip a fost programată, dar nu și anunțată public. După eveniment, pe site-ul Guvernului a apărut un comunicat, unde scrie că scopul Forumului veteranilor şi al structurilor de forţă din raionul Strășeni este de a consolida dialogul dintre polițiști, militari, veterani și executiv.

Amintim că sâmbăta trecută, Pavel Filip a participat la redeschiderea grădiniței din satul Drăgușeni, raionul Strășeni. În aceiași zi a inspectat drumul din satul Zamciogi și a vizitat blocul administrativ al primăriei, unde sunt amplasate oficiul medicului de familie, oficiul poștal și sectorul de poliție.