image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dorin Recean, despre presupusul „atentat terorist”: „Situația în RM e stabilă, nu avem nicio confirmare a acestuia”

Situația în Republica Moldova este stabilă și nu există nicio confirmare a celor afirmate de așa numitul minister al securității de la Tiraspol referitor la presupusul „atentat terorist” care ar fi vizat liderii separatiști de la Tiraspol. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale la Briceni.

„Noi nu avem o confirmare a acestor lucruri. Biroul de reintegrare deja a emis un comunicat, dar este important să spunem că situația în Republica Moldova este stabilă. Biroul de reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la obiectivul nostru de pace și stabilitate. Nu există pericole de escaladare în acea zonă. Guvernul are grijă să asigure pacea, să facă față provocărilor care încă mai sunt. Eu încurajez toată lumea să-și facă bine lucrul la locul de muncă, să continuăm să producem și să ne dezvoltăm. Instituțiile publice deja au demonstrat că au capacitatea de a preveni orice tentativă de destabilizare, indiferent în care parte a RM are loc aceasta”, a spus premierul.

Precizăm că Biroul de reintegrare a emis astăzi o reacție referitor la presupusul atac asupra liderilor nerecunoscuți de la Tiraspol. Instituția a anunțat că autoritățile naționale competente investighează această informație și că organele abilitate vor reveni cu detalii

Biroul de reintegrare a lansat un apel în care îndeamnă cetățenii să se informeze doar din sursele oficiale ale Republicii Moldova.

Așa numitul minister al securității de la Tiraspol a anunțat atăzi că ar fi prevenit un atac terorist care ar fi vizat principalii lideri nerecunoscuți de la Tiraspol și a acuzat Serviciul de Securitate al Ucrainei că ar sta în spatele acestuia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: