image
Sursa foto: Ion Strungaru

Poliția de frontieră a documentat patru tineri care pescuiau ilegal în zona de frontieră; Riscă amenzi usturătoare

Poliția de frontieră a identificat în noaptea de joi spre vineri, mai mulți pescari care au mers la pescuit în zona de frontieră în pofida perioadei de prohibiție și în lipsa avizului autorităților de frontieră.

Poliția a identificat cu ajutorul mijloacelor speciale de observare pe timp de noapte, două persoane, care pescuiau pe lacul Manta. Din primele cercetări s-a stabilit prezența a doi locuitori ai satelor Pașcani și Manta, cu vârstele de 20 și 25 de ani. Tinerii nu aveau cu ei niciun act de identitate, nici avizul subdiviziunii de frontieră, iar barca era fără număr de înmatriculare și nici nu le aparținea.

La inspectarea ambarcațiunii polițiștii de frontieră au depistat o undiță conectată la un ansamblu electric și 300 de metri de plase de monofilament. În continuare, uneltele de pescuit și ambarcațiunea au fost ridicate ca probe și transportate la subdiviziunea de frontieră, până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar persoanele riscă dosar penal pentru braconaj piscicol. Cazul va fi cercetat de IP Cahul. 

Tot astăzi, alți doi locuitori ai satului Slobozia Mare au fost depistați în timp ce pescuiau pe lacul Beleu, sector acvatic situat în aria protejată a Rezervației naturale „Prutul de Jos”.

Polițiștii de frontieră au reținut „pescarii” la ieșirea de pe apele lacului. Și în acest caz, persoanele nu aveau aviz pentru accesul în zona de frontieră. Până a fi depistați, aceștia reușiseră cu ajutorul a șapte plase de monofilament să prindă cca 50 kg de pește de diferite specii. Ca urmare, persoanele au fost atrase la răspundere contravențională pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu aplicarea amenzii de 12 u.c. Pe linia de competență a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pentru pescuit ilicit, persoanele au încasat amenzi a câte 24 u.c fiecare, cu stabilirea a încă 14 mii de lei cost pentru prejudiciul cauzat mediului.

comentarii: