image
Sursa foto: captură video

Podul de la intrarea în satul Ucrainca din Căușeni, INUNDAT; Accesul spre localitate este blocat // VIDEO

Podul de la intrarea în localitatea Ucrainca din raionul Căușeni a fost inundat din cauza ploilor torențiale.

Potrivit poliției, accesul spre sat este blocat. Autoritățile competente s-au deplasat la fața locului.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru pomparea apei din mai multe gospodării din țară. Lucrări de evacuare a apei au avut loc în trei gospodării din localitatea Țânțăreni raionul Anenii Noi, dar și în localitatea Todirești a aceluiași raion.

Totodată, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de pompare pe mai multe adrese din municipiul Chișinău și anume; C. Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din raioanele Strășeni, Basarabeasca și Căușeni.

Precizăm că, pe întreg teritoriul țării, este emis cod galben de instabilitate atmosferică. Sunt prognozate averse puternice (15-49 l/m2), izolat însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

În perioada 5 - 7 iulie, se așteaptă formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale și creșterea locală a apei în râurile mici cu 0,3 – 0,8 m.

În acest sens Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează reprezentanții administrației locale, agenții economici, în subordinea cărară se află lacuri de acumulare să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, dar și a căilor de evacuare a apei. În situații excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

inundat

Noutăţile partenerilor

comentarii: