image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep, dezlănțuită! Mesajul-fluviu postat pe internet după ce a câștigat procesul cu ITIA

Simona Halep (32 de ani) a câștigat procesul cu ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului), care o suspendase 4 ani pentru dopaj.

Românca a demonstrat că nu s-a dopat cu roxadustat în mod conștient, ci a fost victima unei contaminări. Prin urmare, TAS (Tribunalul Arbitral al Sportului) a redus perioada de suspendare la nouă luni.

La câteva ore după ce decizia a fost postată pe site-ul oficial TAS, Halep le-a transmis un mesaj amplu susținătorilor săi, prin intermediul contului de Instagram.

"Ziua de azi marchează un moment crucial, întrucât tribunalul și-a anunțat verdictul, confirmând poziția mea și clarificând lucrurile:

Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a găsit nevinovată de orice neregulă cu privire la acuzațiile legate de pașaportul biologic

Tot cu o decizie unanimă s-a concluzionat că nefericitul incident al testului pozitiv la roxadustat a fost cauzat de o contaminare accidentală cu suplimente, ceea ce a dus la reducerea suspendării la 9 luni

În plus, tribunalul le-a ordonat celor de la ITIA să mă compenseze cu 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro)

În mijlocul acestei călătorii dificile, încrederea mea neclintită în adevăr și în principiile justiției au fost făclia mea. În ciuda acuzațiilor descurajante și a unei opoziții formidabile, spiritul meu a rămas viu, ancorat în convingerea mea că sunt o sportivă curată.

Acest calvar a fost testamentul rezistenței mele, iar triumful adevărului, deși întârziat, este nespus de satisfăcător. Vreau să le mulțumesc din inimă celor care m-au reprezentat legal. Încrederea lor necontenită și dedicarea excepțională au fost cruciale în această perioadă.

În mod egal le mulțumesc sponsorilor, fanilor loiali, și unor colegi de breaslă. Ei au reprezentat pilonii puterii mele și mi-au oferit sprijin necondiționat.

Încurajările copleșitoare din partea atâtor români m-au întărit în egală măsură și mi-au permis să câștig această cauză cu o concluzie îndreptățită și onorabilă.

Mai departe, vreau să închid acest capitol și să revin în circuit cu forțe proaspete și un spirit revigorat. Cu dragoste și mulțumire, Simona", a fost mesajul transmis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: