image
Sursa foto: președinte.md

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit în ședință; Principalul subiect de pe ordinea de zi - situația pandemică din RM

Președintele Maia Sandu a întrunit astăzi începând cu ora 12:00 Consiliul Suprem de Securitate. Potrivit unui comunicat emis de Președinție, subiectul principal al discuțiilor este lupta cu pandemia și modalitățile de a opri răspândirea virusului. La ședință participă membrii CSS, factori de decizie din diverse domenii, în special din domeniul sănătății, primarul general al capitalei, precum și lideri ai fracțiunilor parlamentare.

Din raționamente de securitate sanitară, ședința se desfășoară la Palatul Republicii și nu la Președinție, ca de obicei.

Ala Nemerenco, consilier prezidențial, a menționat într-o postare plasată anterior pe pagina sa de facebook, că în cadrul ședinței vor fi discutate noile restricții care urmează a fi întreprinse de autorități pentru a reduce presiunea asupra medicilor și a sistemului de sănătate din RM.

„Fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor și medicilor”, consideră Ala Nemerenco.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va face declarații de presă după încheierea ședinței.

Amintim că ultima întrunire a CSS a avut loc pe 26 februarie. În cadrul ei au fost discutate concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și creșterea prețurilor la carburanți.

CSSCSS
CSSCSS
CSSCSS

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: