image
Sursa foto: captură video

Viorica Dumbrăveanu: „Speculațiile precum că în RM există un număr impunător de bolnavi de COVID-19 sunt FALSE”

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că toate speculațiile făcute în contextul faptului că în țara noastră ar exista un număr impunător de suspecți sau bolnavi de COVID-19, sunt false.

„Noi chemăm ca să vă conduceți de acele informații oficiale pe care le livrăm de două ori pe zi. Dacă va fi nevoie, vom spori intensitatea. Toate speculațiile în contextul faptului că lipsesc specialiștii, vreau să menționez că în toate instituțiile respective sunt medici epidemiologi. Avem suportul Universității de Medicină, care ne-a oferit și medici epidemiologi și consultanți infecționiști”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a mai precizat că: „La Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt disponibile 160 de locuri, dintre care 75 sunt destinate persoanelor suspecte sau la care a fost confirmată prezența COVID-19. Pentru a asigura un regim normal de muncă în această instituție, pentru că mai sunt internați și pacienți cu alte maladii infecțioase, a fost activizat și spitalul clinic al Ministerului Sănătății pentru a prelua pacienții cu suspecții la COVID-19, cu forme ușoare.

Amintim că în țara noastră ieri a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile privind situația epidemiologică legată de răspândirea cornavirusului de tip nou COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: