Potrivit datelor ANRCETI, cei mai activi în utilizarea serviciului de portare a numerelor au fost utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă, însumând circa 55,4 mii de numere, iar 1,5 mii de numere au fost portate de către utilizatorii telefoniei fixe. Numărul mediu de portări realizate lunar anul trecut a crescut cu 1,8 mii și a alcătuit circa 4,7 mii.

Din cele 55,4 mii de numere de telefonie mobilă portate, cele mai multe numere – peste 27 de mii (49%) a primit în reţeaua proprie S.A. „Moldcell”.

În reţeaua Orange Moldova au fost portate peste 14,5 mii de numere (26%), iar în reţeaua Moldtelecom (Unite) – circa 13,8 mii (25%).

Totodată, din cele 1,5 mii numere de telefonie fixă portate, cele mai multe numere au migrat în rețelele companiilor StarNet Soluții – 542 de numere (35%), Moldcell – 300 de numere (19%), Moldtelecom– 243 de numere (16%), iar în rețelele altor furnizori – 465 de numere (30%).

Serviciul de portare a numerelor de telefonie permite oricărui utilizator de telefonie mobilă și fixă să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul.

Potrivit reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de serviciu de telefonie accesibil publicului poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales.