image
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Încă un maraton de vaccinare; Va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii

La 20 iunie, începând cu ora 07:00, de Ziua Lucrătorului Medical și Farmacistului se va organiza Maratonul de vaccinare unde va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii în data de 28-30 mai, anunță primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Specialiștii ne spun că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului. Actualmente avem o mare oportunitate, când având o incidență extrem de mică de COVID-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică”, potrivit primarului.

Rata de vaccinare în municipiul Chișinău constituie circa 20%, comparativ cu circa 11% la nivel național. Totuși, în cele două luni jumătate de la demararea vaccinării, acoperirea vaccinală este încă foarte modestă, susține edilul.

Cele 5 Asociații Medicale Teritoriale, cu Centrele Medicilor de Familie din subordine, Centrele de Sănătate din suburbii și Centrele medicale private care acordă servicii de asistența medicală primară sunt implicate plenar în vaccinarea anti-COVID a populației.

Orașul Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare (un troleibuz și un autobuz)”, menționează Ion Ceban.

În municipiu sunt desfășurate 70 Puncte de vaccinare, un Centru Municipal de Vaccinare și două puncte mobile de vaccinare. De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie sunt organizate echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă.

Citeşte mai mult despre

comentarii: