image
Sursa foto: Jurnal.md

Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea lucra de la distanță, inclusiv din afara Republicii Moldova

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță, pe teritoriul Republicii Moldova sau din afara țării, potrivit unui proiect de lege votat în lectura a doua de Parlament.

Dorcumentul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun în mare parte utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă până acum nu au beneficiat de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, au fost extinse surselor de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

În 2022 volumul de vânzări al rezidenților parurilor IT din Republica Moldova a depășit 7,5 miliarde de lei, ceea ce este cu aproape 49% mai mult față de anul precedent. Totodată, aceasta este o industrie orientată masiv spre export, fapt care influențează pozitiv balanța comercială a țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: