image
Sursa foto: Profimedia

Zimbru crede în minuni și vrea să cucerească Istanbulul

Zimbru Chișinău va juca astăzi în deplasarea împotriva echipei turce Fenerbahce în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League. Meciul se joacă la Istanbul pe stadionul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi cu începere de la ora 21:00.

Fenerbahçe – Zimbru

26 iulie. Istanbul. Stadionul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi.

Arbitru: Nenad MINAKOVIC

Asistenți: Nemanja PETROVIĆ și Miloš MIŠKELJIN

Al 4-lea oficial: Danilo NIKOLIĆ (toți, Serbia)

Returul meciului Zimbru - Fenerbahçe se va juca pe stadionul Zimbru din Chișinău, marți, 1 august, cu începere de la ora 20:30.

Zimbru se află la a 20-a participare în cupele europene: 70 meciuri, 21 victorii, 19 remize, 30 înfrângeri, golaveraj 73-93. Cel mai bun rezultat: promovarea în runda play-off a Europa League, în ediția 2014/15.

Vă reamintim că, în runda inaugurală a UEFA Europa Conference League, Zimbru s-a impus în fața celor de la La Fiorita (San Marino) cu scorul general de 2-1: 1-1, în deplsare și 1-0, în retur.

Zimbru Chișinău a ocupat locul trei în Super Liga Moldovei și a ajuns, pentru prima dată, după o pauză de 7 ani, în cupele europene.

Iată care este lotul zimbrilor pentru meciul cu Fenerbahçe:

Portari: Sebastian Agachi (Moldova), Igor Mostovei (Moldova)

Fundași: Valeriu Gaiu (Moldova), Ştefan Burghiu (Moldova), Alexandru Misarăş (România), Dinis Ieșeanu (Moldova), Andrei Macriţchii (Moldova), Mihail Ștefan (Moldova), Denis Furtună (Moldova)

Mijlocași: Ilie Damașcan (Moldova), Jessie Djou (Camerun), Alexandru Dedov (Moldova), Ibrahima Therna Soumah (Republica Guineea), Ștefan Bîtca (Moldova), Denys Dedechko (Ucraina), Vlad Răileanu (Moldova)

Atacanți: Marin Căruntu (Moldova), Emmanuel Alaribe (Nigeria), Shahrom Samiev (Tadjikistan)

Antrenor: Lilian Popescu

Fenerbahçe este unul dintre cele mai de succes și mai bine susținute echipe de fotbal din Turcia. Poreclită „Sarı Kanaryalar” (din turcă, „Canarii Galbeni”) Fenerbahçe a câștigat de-a lungul timpului 19 titluri de campioană turcă, 7 Cupe ale Turciei și 9 Supercupe ale Turciei. Echipa are o istorie bogată și o bază de suporteri extrem de devotați, ceea ce a contribuit la succesul lor de-a lungul anilor. Fenerbahçe are o rivalitate acerbă cu alte echipe de fotbal din Istanbul, în special cu Galatasaray și Beşiktaş, aceste meciuri fiind intens disputate și cunoscute sub numele de „Derby de Istanbul”.

Fenerbahçe este un nume respectat și cunoscut în fotbalul european, participând de-a lungul timpului în competiții europene prestigioase, unde și-a reprezentat cu mândrie țara. Fenerbahçe este un club cu o tradiție bogată, cu o bază largă de fani pasionați și cu un palmares impresionant în fotbalul turc și european.

Fenerbahçe Istanbul, locul 65 în clasamentul UEFA, va susține astăzi al 255-lea meci în cupele europene. Bilanț: 95 victorii, 55 egalități, 104 înfrângeri. Golaveraj 326-367.

Iată care este lotul lui Fenerbahçe pentru meciul cu Zimbru:

Portari: Altay Bayındır (Turcia), İrfan Can Eğribayat (Turcia), Furkan Akyüz (Turcia)

Fundași: Gustavo Henrique (Brazilia), Serdar Aziz (Turcia), Alexander Djiku (Franța), Luan Peres (Brazilia), Jayden Oosterwolde (Țările de Jos)

Mijlocași: Ferdi Kadıoğlu (Turcia), Mert Hakan Yandaş (Turcia), Ryan Kent (Anglia), Diego Rossi (Uruguai), İrfan Can Kahveci (Turcia), Miguel Crespo (Portugalia), Sebastian Szymański (Polonia), Burak Kapacak (Turcia), İsmail Yüksek (Turcia), Emre Mor (Turcia)

Atacanți: Edin Džeko (Bosnia și Herțegovina), Dušan Tadić (Serbia), Serdar Dursun (Turcia), Bright Osayi-Samuel (Nigeria), Michy Batshuayi (Belgia)

Antrenor: Ismail Kartal

Zimbru Chișinău, dacă reușește să o elimine pe Fenerbahce (Turcia), se va duela cu învingătoarea duelului FC Differdange 03 (Luxemburg) - NK Maribor (Slovenia). Meciurile din turul trei al Europa Conference League sunt programate pe 10 și 17 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: