image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Primul caz de infecție cu virusul COVID-19 la Florești: Un medic de pe ambulanță, care a făcut ture în raionul Soroca

Oamenii din Florești sunt panicați după ce au aflat că un medic de pe ambulanță s-a infectat cu noul virus, menționând că lucrătorii medicali nu sunt protejați suficient. Acesta este primul caz de COVID-19 înregistrat la Florești. Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, a confirmat prezența cazului, specificând că atât medicul, cât și colegii săi cu care acesta a intrat în contact, sunt izolați la domiciliu.

Medicul din Florești a fost testat pozitiv cu COVID-19 după ce Substația de la Soroca a intrat în carantină, iar chemările din acest raion au fost asigurate de echipele de medici din raionul Florești.

Cazul de azi e un medic de pe ambulanță care a făcut ture in raionul Soroca. Nu învinuim, doar constatăm. Cadrele medicale nu sunt protejate suficient de bine, este pusă în pericol sănătatea și viața acestora. Cu așa atitudine a conducerii față de medici riscăm să nu aibă cine consulta și trata bolnavii în viitorul cel mai apropiat”, susține Larisa Novac, locuitoare a raionului Florești.

Mai mult, Novac menționează că astăzi străzile din Florești erau pline cu colaboratori de poliție, oamenii crezând că astfel se iau măsuri privind respectarea regulilor în situația de urgență. Însă oamenii legii asigurau vizita președintelui Igor Dodon, care a verificat spitalul raional dacă este gata de a primi bolnavii cu COVID-19.

La noi e carantină, la Dodon campanie electorală”, spune femeia.

Surse din cadrul Substației Asistență Medicală Urgentă Florești susțin că sunt nevoiți să iasă la muncă cu febră și se tem pentru viața și sănătatea lor și a familiilor lor.

Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, a declarat pentru jurnal.md că lucrătorii medicali de la AMU Florești care au temperatură mai mare de 36,6 sunt trimiși acasă.

Este infectat un doctor la Florești, el este izolat. Echipa cu care el a contactat a fost izolată. Fiecare vine la lucru și i se măsoară temperatura, cei care au temperatură mai mare de 36,6 sunt trimiși acasă. În tura precedentă, domnul doctor a avut temperatura normală. Când i s-a făcut testul și a ieșit pozitiv a fost izolat, la fel și echipa cu care a lucrat. Nu se izolează tot colectivul, nu se izolează tot Floreștiul, numai cei care sunt în contact, așa e regula”, spune Golovin.

Șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a mai spus că toți lucrătorii medicali din Florești au echipamente pentru protecție și dezinfectanți și că nu știe de unde s-a infectat doctorul.

Putea să fie și de la locul de muncă, vom face verificare, sau poate din altă parte”, a punctat Boris Golovin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: