Cele cinci grame reprezintă circa 2.000 de microparticule de plastic care intră în corpul uman fie prin inhalare, fie prin ingestia alimentelor, transmite libertatea.ro.

Majoritatea plasticului intră în organism odată cu apa de băut, însă cantități semnificative se mai regăsesc în fructele de mare și în bere.

Concluzia studiului a fost obținută la capătul analizei a 52 de studii anterioare pentru a face o estimare a ingestiei plasticului de către oameni. Cercetătorii susțin că o cantitate chiar mai mare ar putea fi ingestată deoarece analiza căilor de ingestie nu este exhaustivă.

Un membru al WWF, Alex Taylor, susține că studiul arată că este nevoie de măsuri urgente la nivel guvernamental, al mediului de afaceri și al consmatorului pentru a rezolva problema poluării cu mase plastice. Pe de altă parte, există incertitudini legate de impactul pe care plasticul îl are asupra sănătății. „Nu există probe că înghițirea de plastic la acest nivel reprezintă un risc semnificativ pentru sănătate”, a declarat profesorul Alastair Grant, de la University of East Anglia.