image
Sursa foto: Constantin Cojocaru/facebook

Primarul de Edineț, despre „protestatarii” care au huiduit-o pe Maia Sandu: Niște tineri agresivi aduși din altă localitate

Primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, a publicat imaginea microbuzului cu care au fost aduși ieri în mod organizat un grup de activiști socialiști, care au huiduit-o pe Maia Sandu aflată într-o vizită oficială la Edineț.

Primarul a precizat că tinerii au fost aduși de reprezentanți ai structurilor raionale, în mod organizat și că aceștia nu sunt originari din Edineț, ci din alte localități

„Desolidarizarea de spiritul de haită a mai multor tineri agresivi, aduși din afara Edinetului cu un autobus organizat a făcut ca mulți edinețeni de bună credință să nu poată să discute cu președinta țării”.

„Mi-e rușine de acești nesocotiti organizați de structurile raionale. Chiar e josnic să apelezi la astfel de acțiuni de prost gust din spate, iar apoi să oferi flori cu spini. Cu foarte mulți spini. Avem nevoie de deșteptare. Ajunge să fim conduși de astfel de ticăloși”, a comentat primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, pe pagina sa de facebook.

Amintim că tinerii purtau măști și glugi pe cap, iar la un moment dat a fost nevoie chiar de intervenția poliției.

Ieri, seara, președintele a menționat că a avut întâlniri și schimburi de opinii cu primarii, directorii de școli, reprezentanții autorităților locale, medicii și antreprenorii din raionul Edineț. Interlocutorii i-au relatat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație și despre problemele cu care se confruntă localitățile din Edineț.

Despre contestatarii săi, Maia Sandu a declarat că „protestul este un drept constituțional, pe care îl respectă”.

Punctul.md i-a identificat pe câțiva dintre protestatari, menționând că sunt membri ai gărzii tinere a PSRM din Bălți și au fost observați la mai multe evenimente alături de Igor Dodon, Alexandr Nesterovschi, Alexandr Usatâi sau Serghei Gramma.

Amintim că incidentul de la Edineț a avut loc peste două zile după ce Igor Dodon a fost huiduit de veteranii de la Corjova, în timpul unei vizite pe platoul Molovata Nouă, Dubăsari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: