image
Sursa foto: xinhua

O femeie din China infectată cu noul virus a născut o fetiță: Anunțul medicilor

O femeie însărcinată și infectată cu noul coronavirus a născut o fetiță sănătoasă, în nord-estul Chinei, a anunțat ieri agenția de presă Xinhua.

Femeia, care trăiește în provincia chineză Heilongjiang, era însărcinată în 38 de săptămâni în momentul în care a dezvoltat o febră puternică, joi și a ajuns la spital, unde a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Medicii de la spitalul din orașul Harbin au decis să îi facă o operație de cezariană, iar femeia a născut în aceeași zi o fetiță de trei kilograme.

Din fericire, analizele făcute imediat după naștere au arătat că fetița este perfect sănătoasă și nu este infectată cu virusul. Duminică, starea de sănătate a mamei a început să se amelioreze.

Atât femeia cât și fetița ei sunt în pezent în carantină, cu două echipe de medici alocate special pentru observații și tratament, scrie Libertatea.ro. Numărul total al deceselor consemnate în China din cauza epidemiei de coronavirus nou a crescut la 361 duminică, o cifră mai mare cu 57 faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile din domeniul sanitar, citate de Reuters.

comentarii: