image
Sursa foto: Profimedia

Daniil Medvedev anunță că vrea la Wimbledon și așteaptă decizia organizatorilor de la "All England Club"

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, a afirmat că este pregătit să joace la Wimbledon dacă autorităţile tenisului britanic ridică interdicţia care îi afectează pe jucătorii ruşi ca urmare a invaziei din Ucraina, informează AFP.

El a afirmat, totodată, că este "o situaţie complicată".

Medvedev, care va relua competiţia la Openul de la Geneva, săptămâna aceasta, după o operaţie de hernie de disc, a precizat că turneul elveţian va fi prima ocazie pentru el de a vorbi cu alţi jucători pe tema interdicţiei, anunţată pe 20 aprilie.

Organizatorii de la Wimbledon au fost criticaţi de ATP şi WTA, precum şi de jucători precum Rafael Nadal şi Novak Djokovic, pentru că le-au interzis jucătorilor ruşi şi belaruşi să participe la turneul londonez organizat între 27 iunie şi 10 iulie.

"Sunt multe discuţii pe acest subiect. Încerc să urmăresc ce se întâmplă, pentru că decizia nu-mi aparţine. Deocamdată, acest lucru se întâmplă între Wimbledon, ATP şi probabil guvernul britanic", a declarat jucătorul în vârstă de 26 ani într-o declaraţie acordată presei la Geneva, notează AGERPRES.

Deşi a contestat decizia, calificând-o drept "o nebunie", luna trecută, jucătorul sârb a afirmat că "boicotul este un lucru foarte agresiv şi există întotdeauna soluţii mai bune la care se poate ajunge".

Liderul mondial, care a acordat o declaraţie presei după victoria din Mastersul 1.000 de la Roma, nu a precizat la ce "soluţii" se gândeşte, dar a repetat că nu aprobă excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi. "Sportivii sunt aici pentru a face sport, dacă le luăm sportul pentru că provin dintr-o ţară anume, atunci este o decizie proastă", a spus el.

"Avem nevoie de comunicare din partea Wimbledon-ului. Eu nu sunt implicat în discuţii aşa cum eram în urmă cu zece ani şi nu vorbesc cu responsabilii de la Wimbledon, dar mi s-a spus că sunt foarte stricţi", a adăugat sârbul.

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunţat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia din acest an, în urma invaziei din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: