image
Sursa foto: Jurnal TV

Deputat PAS: „S-au găsit numitori comuni la revendicările agricultorilor”

Deputatul PAS Vladimir Bolea a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV că la cele trei revendicări pe care le cer fermierii s-au găsit deja numitori comuni.

„Eu nu văd în fața mea niște oponenți, eu văd oameni care se ciocnesc cu niște probleme foarte mari și pentru care noi încercăm să facem tot posibilul. Dacă tot vorbim despre cele trei cele mai importante revendicări, practic la toate trei s-a ajuns la anumiți numitori comuni. Referitor la redeschiderea exportului de făină și de grâu, joi are loc ședința Parlamentului, acolo unde se va prelungi starea de urgență, după care în prima ședință a CSE-ului se va lua decizia despre anularea interdicțiilor”, a declarat deputatul.

„În ceea ce privește rambursarea de accize la motorină, era o formulă de calcul, după care s-a revenit la o altă formulă cu o plafonare până într-o sută de mii de lei, ceea ce ar fi 34 de tone de motorină pentru fiecare agricultor, vorbim despre micro, micii și medii fermieri. I-am informat pe colegi că din partea Guvernului s-a ajuns la ideea de 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă 41 de tone de motorină pentru fiecare agricultor, adică rambursarea la 100 de procente. Nimeni nu consideră agricultorii dușmani, oponenți sau jucători politici”, a menționat deputatul PAS, Vladimir Bolea, urmare a declarațiilor lui Alexandru Slusari, ex-deputat PPDA, în prezent director executiv al asociației „Forța fermierilor”.

„A fost un protest economic și agricultorii tare s-au supărat după ultima declarație a doamnei Prim-ministru, că protestul este politic, tare s-au supărat, mai ales că sunt aceiași agricultori care în 2020 au ieșit în stradă, cu secetă, cu probleme, cu guvernul Chicu au fost discuții mult mai dure. Atunci Chicu a acuzat agricultorii că fac politică în beneficiul PAS și PPDA. Acum s-a schimbat guvernarea și nouă ne spune același refren. Nu este bine”, a punctat Slusari în cadrul aceleiași emisiuni de la Jurnal TV.

comentarii: