image
Sursa foto: captură video

Mesajul ministrei Sănătății către cetățenii RM: „Trebuie să ne solidarizăm; Stați acasă!” // VIDEO

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj către toți cetățenii țării în cadrul unui briefing de presă, în care i-a îndemnat pe oameni să stea acasă și să respecte regimul de autoizolare.

„Vin cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova, este o măsură de precauție eficientă, la care am făcut apel în ultimele zile. Stați acasă! Este o măsură care a avut un impact pozitiv în combaterea COVID-19 în China. Este o măsură care sunt sigură că va avea impactul corespunzător și în Republica Moldova, în momentul în care ne vom responsabiliza cu toții.

Solicit tututor să se abțină de la contacte și persoanele terțe, în mod special vreau să menționez necesitatea respectării regimului de izolare din partea persoanelor vârstnice, din partea persoanelor care suferă de probleme cardiace, probleme respiratorii și, inclusiv, persoanele care sunt diabetice. Aceste persoane fac parte din acel grup de risc, care necesită regim de autoizolare, dar necesită și ajutorul celor din jur, în contextul asigurării cu alimente sau produse vitale de care au nevoie. De aceea trebuie să ne solidarizăm. Eu vin cu un mesaj către aceste persoane: Stați acasă!”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, Dumbrăveanu a venit și cu un mesaj pentru mama sa, dar și către toate mamele:

„Vreau să menționez că în ultima perioadă nu am fost una dintre cele mai exemplare fiice, pentru că nu mi-am văzut mama de foarte mult timp, fac un apel către mame, incusiv către mama mea: Mama, stai acasă!”.

Precizăm că, la momentul actual, în Republica Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri pozitive de infecție cu COVID-19 și 27 de cazuri suspecte. Printre victime se numără și un copil de 8 ani, dar și o femeie însărcinată. Totodată, avem cazuri de infecție între rude, noră-soacră și mamă-tată-fecior.

Noutăţile partenerilor

comentarii: