image
Sursa foto: IGSU

Trei copii au ajuns la spital, intoxicați cu monoxid de carbon emanat de sobă; Recomandările pompierilor

Trei minori au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon emanat de soba din locuință.

Cazul a avut loc în satul Valea Perjei, raionul Taraclia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat astăzi la ora 00:34. La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a stabilit că trei băieți, în vârstă de 10 ani, de 6 ani, dar și de 3 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de sobă.

Copiii au primit îngrijirile de rigoare, iar ulterior echipajul medical a transportat pacienții la spitalul raional din Ceadâr-Lunga. La moment starea de sănătate a acestora este de gravitate medie, copiii fiind sub supraveghere medicală.

O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația persoanelor cu gazul emanat de sobă. Pompierii precizează că nu s-a produs vreun incendiu. Cauza și circumstanțele intoxicației urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a instalațiilor de încălzit locuințele. În cazul în care acestea au fisuri să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Mai mult, pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească bine încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: