image
Sursa foto: bbc.com

Autoritățile din Italia avertizează: Persoanele nevaccinate vor trebui să își plătească singuri spitalizarea

Autoritățile din Italia propun ca nevaccinații să își plătească singuri spitalizarea. Anunțul a fost făcut de Consilierul pentru Sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato.

Începând de miercuri, 1 septembrie, certificatul verde devine obligatoriu în Italia și în transporturi și în școli. Green pass-ul a devenit obligatoriu în restaurante și baruri, spectacole și muzee, încă din data de 6 august. De astăzi însă va fi folosit și în mijloacele de transport.

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice și private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave și feriboturi pentru transportul între regiuni.

Nevaccinații care contractează COVID și ajung în unitățile de urgență ale spitalelor din Lazio vor trebui să îşi plătească spitalizările”, a spus Alessio D'Amato.

Acesta a mai spus apoi că vorbele sale nu ar trebui luate ca o simplă provocare, deoarece există deja modele de referință pentru acest tip de procedură.

De exemplu, autoritățile din Lombardia au un sistem prin care, la externare, pacientului să îi fie înmânată ”nota de plată” pentru spitalizare, scrie realitatea.net

”Pacienții care refuză vaccinarea trebuie să își asume consecința acțiunilor lor”.

”Oamenii aceștia care ajung la spital, înțeleg pericolul în care se găsesc, și de obicei regretă decizia pe care au luat-o”, a mai spus D'Amato, potrivit The News Glory.

La sfârșitul lunii iulie în Italia a fost observată o creștere puternică a cazurilor de coronavirus. Astfel, numărul de noi infectări a crescut cu aproape 65%, iar numărul de decese cu 46%.

Potrivit acestor date, experții consideră că al patrulea val al pandemiei a început în Italia.

Citeşte mai mult despre

comentarii: