Veaceslav Costin, din s. Păulești, Călărași, lucrează însoțitor de tren. Pe 17 martie a revenit acasă și l-a scurt timp a acuzat primele simptome de boală, dureri musculare, dureri de cap, complicații respiratorii. Inițial a fost internat la Spitalul Feroviar din Chișinău, iar când testul a confirmat că este infectat cu virusul Covid-19 a fost transferat la spitalul „Toma Ciorbă”.

„Timp de zece zile am stat la terapie intensivă. Mai departe a urmat un tratament cu pastile. Nici puiului de șarpe nu-i doresc să treacă prin așa ceva. Recomand tuturor să se păzească de această boală, când nu știi ziua de mâine ce te așteaptă, te vei trezi ori nu. Viața noastră e nimic. E un fir de praf pe pământ. Asta înțelegi când ești aproape de moarte… Mulțumesc că am trecut peste acest prag”, a mai spus bărbatul

Veaceslav Costin a precizat pentru Jurnal.md că boxa spitalului în care a stat era dezinfectată timp de 10 min. de două trei ori pe zi de către infirmierele echipate în costume.

„Transpirau, sărmanele femei în acele costume. Toți munceau foarte mult. Vreau să le mulțumesc începând de la medicul Paulina Jumber, celorlalți medici și șefei seției nr. 4 a spitalului Toma Ciorbă, surorilor medicale, cât și infirmierilor, pentru munca enormă și pentru profesionalism. Noi avem medici buni, doar că au fost ignorați de-a lungul anilor. Nu e nevoie să investim sute de mii zilnic în Președinție, în președinte, alte instituții Întoarceți-vă cu fața spre medici! Ei au fost ignorați, au nevoie de susținerea noastră , a tuturor. Nu știu dacă e adevărat că primarul de Bălți și-a vândut mașina ca să le mărească salariul medicilor. Dar dacă e așa, e un gest, pe care eu îl apreciez”, ne-a spus Veaceslav Costin.