image
Sursa foto: constcourt.md

Guvernul cere inițierea procedurii disciplinare a judecătorului CC Nicolae Roșca; Motivul - a pomenit de furtul miliardului

Guvernul cere Curții Constituționale să inițieze procedura disciplinară în privința judecătorului CC Nicolae Roșca. Și asta după ce, în cadrul ședinței în care Curtea a decis soarta acordului cu privire la creditul rusesc, Nicolae Roșca a amintit de jaful din sistemul bancar.

În opinia ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cel care a inițiat sesizarea împotriva judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca, acesta a trebuit să se abţină de la orice comentariu în legătură cu o cauză aflată în curs de judecare.

Mai exact, Nagacevschi este nemulțumit de următoarea replică a judecătorului CC: „Noi nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după aceste 200 de milioane”.

„Afirmația făcută de dl Nicolae Roșca este una inadmisibilă pentru statutul și funcția de judecător al Curții Constituționale, aducând atingere gravă imaginii Curții Constituționale”, se arată în sesizarea Guvernului.

Precizăm că replica sarcastică a lui Nicolae Roșca a venit în momentul în care, în cadrul ședinței CC din 7 mai, Fadei Nagacevschi a menționat că Republica Moldova nu va intra în faliment fără creditul rusesc, dar acești bani ar ajuta țara să iasă mai repede din criza provocată de pandemie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: