image
Sursa foto: IGSU

30 de incendii de vegetație au avut loc în ultimele 24 de ore; Flăcările au distrus peste 110 ha de teren

30 de incendii de vegetație au avut loc în ultimele 24 de ore în R. Moldova, fiind afectate peste 110 ha de teren, potrivit IGSU. Astfel, specialiștii atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul.

Pompierii au intervenit în raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, Râșcani, Ștefan-Vodă, Orhei, dar și UTA Găgăuzia.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. Mai mult, populația este îndemnată să nu fie indiferentă atunci când observă focare de ardere, dar să apeleze prompt Serviciul 112 și să încerce să acționeze la stingerea acestor focare cu utilaje de primă intervenție.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, în perioada 1 ianuarie-19 februarie 2024, au fost înregistrate 121 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise 138 ha de teren.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: