Deşi „Vestele galbene” au avut o activitate redusă în timpul verii, liderii acestei mişcări încearcă acum să obţină sprijin pentru o nouă serie de proteste în condiţiile în care Guvernul de la Paris plănuieşte o reformă a sistemului francez de pensii.

Potrivit Poliţiei, aproximativ 1.500 de persoane au manifestat în oraşul Montpellier, din sudul ţării. O maşină de Poliţie a fost incendiată ca urmare a unui atac cu o sticlă incendiară, iar forţele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a potoli violenţele.

Mai multe magazine au fost vandalizate, iar Poliţia a anunţat că trei persoane au fost reţinute în urma acestor proteste.

Manifestaţii au avut loc şi în oraşe precum Rouen, Strasbourg şi Toulouse, mii de persoane participând la proteste în fiecare dintre aceste oraşe.

„Suntem cu toţii aici, vrem ca Guvernul să facă o schimbare majoră în ceea ce priveşte politicile sale (...), iar o schimbare radicală poate să aibă loc doar prin demisia Guvernului”, a declarat Alexandre Chantry, un lider al „Vestelor galbene” din Lille.

La Paris doar câteva zeci de persoane au protestat pe Champs-Elysees, în condiţiile în care autorităţile locale menţin o interdicţie referitoare la proteste.