„Curajul neobişnuit căpătat în ultima perioadă de Guvernul Republicii Moldova este asociat cu isteria anti-rusă iniţiată de Occident şi presiunea pusă pe această ţară de către europeni şi americani”, a afirmat Zatulin.

Potrivit acestuia, deşi Republica Moldova nu este nici membru UE, nici membru NATO, Chişinăul a expulzat trei diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Londra.

Deputatul se arată sigur că, iniţiativa autorităţilor moldoveneşti de a negocia cu Kievul crearea unui coridor pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreană se înscrie în acelaşi context, accentuând că Chişinăul a uitat să consulte Moscova pe chestiunea respectivă.

„Vreau să reamintesc Guvernului Republicii Moldova că astfel de coridoare pot fi folosite în ambele direcţii. Iar Rusia nu s-ar împotrivi să folosească un asemenea coridor pentru a-şi suplini contingentul pacificator din această ţară”, a spus ironic Zatulin, scrie Cotidianul.

Amintim că joi, 12 aprilie, în cadrul Forumului de Securitate de la Kiev, premierul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova ar fi gata să ajungă la un acord cu Ucraina privind retragerea trupelor rusești din regiunea separatistă transnistreană.

„I-am asigurat (pe ruși) că avem suficientă putere de convingere asupra prietenilor ucraineni ca să deschidă un coridor de retragere a munițiilor și echipamentelor din Transnistria”, a spus Pavel Filip.