image
Sursa foto: poliția.md

Un angajat al BPDS „Fulger” a provocat un grav accident la Criuleni fiind beat la volan: Pasagerul său a murit pe loc

Un tânăr de 21 de ani, angajat al Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger", a provocat un grav accident rutier în raionul Criuleni. Fiind beat și conducând cu viteză execesivă a pierdut controlul volanului, s-a invesat și s-a tamponat într-un copac. Unul din pasagerii acestuia a murit pe loc.

Astăzi, la ora 00.55, Inspectoratul de poliție Criuleni al IGP a fost sesizat de o persoană precum că pe traseul Bălăbănești-Dubăsarii Vechi, în satul Mălăieștii Noi, raionul Criuleni, s-a produs un accident rutier.

Imediat la faţa locului s-a deplasat Echipa de Reacționare Operativă a IP Criuleni, care a stabilit că la intrarea în satul Mălăieștii Noi, un tânăr de 21 de ani, conducând cu viteză excesivă un automobilul de marcă Honda, având ca pasageri alți doi bărbați de 24 și 26 de ani, în curbă, a pierdut controlul volanului și s-a inversat, ulterior, s-a tamponat într-un copac de pe marginea carosabilului.

În urma impactului, pasagerul de 26 ani, care se afla pe bancheta din spate a decedat pe loc, iar celălalt pasager și șoferul nu au suferit leziuni grave.

Conducătorul auto a fost supus testului alcoolscopic de tip DRAGER, în aerul expirat fiind stabilită o concentrație de alcool de 0,64 mg/l.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, în acest caz fiind inițiată o cauză penală pentru a putea fi stabilite toate circumstanțele.

În acest context, Poliția precizează următoarele: „Bărbatul de la volanul mașinii activează în cadrul Brigăzii cu Destinație Specială "Fulger", la data de 12 octombrie curent solicitând eliberarea sa din funcție, în baza Codul Muncii fiind obligat să mai activeze încă 14 zile. Din ziua depunerii cererii cu privire la încetarea raportului de muncă, acesta nu s-a prezentat la serviciu pe motive de sănătate.

Inspectoratul General al Poliției reiterează că indiferent de statut, toți suntem egali în trafic și în fața legii, respectiv fiecare trebuie să poarte răspundere pentru acțiunile sale”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: