image
Sursa foto: Getty Images

Coronavirus face ravagii în China: Numeroase competiții sportive au fost anulate

ATP a decis să anuleze patru turnee challenger din China, de teama cazurilor de coronavirus. Au fost anulate și cursele de schi care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă, dar și Campionatele Asiei de atletism în sală.

Cele patru turnee urmau să aibă loc Qujing (începând din 2 martie), Zhuhai (9 martie), Shenzhen (16 martie) şi Zhangjiagang (23 martie). ATP continuă să monitorizeze situaţia din China şi va anunţa dacă există posibilitatea reprogramării acestor competiţii la o dată ulterioară.

În principiu, turneele challenger de la Taipei (Taiwan, din 30 martie), Nanchang (China, din 6 aprilie), Changsha (China, din 13 aprilie), Anning CH 125 (China, din 20 aprilie) se vor desfăşura la datele prevăzute.

Pe 15 și 16 februarie ar fi trebuit să aibă loc etapa de Cupa Mondială de schi, la Yanqing, însă și acestea au fost anulate.

Pe lângă acestea, Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a mutat la Belgrad turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, ce urma să aibă loc la Foshan, în perioada 6-9 februarie. Turneul preolimpic de fotbal feminin, ce urma să fie organizat la Wuhan între 3 şi 9 februarie, va avea loc în cele din urmă în Australia. Un turneu preolimpic de box, prevăzut iniţial tot la Wuhan în februarie, a fost reprogramat în martie în Iordania.

Selecţionata feminină de fotbal a Chinei a fost plasată în carantină, într-un hotel din Brisbane, după sosirea sa în Australia, pentru un meci din preliminariile Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de teama propagării noului coronavirus, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Jucătoarele chineze "au fost foarte cooperante, aşa cum a fost şi consulatul chinez", a declarat Jeanette Young, şefa Departamentului pentru Sănătate al statului Queensland, a cărui capitală este Brisbane.

Aceasta a precizat că este vorba doar de o măsură de precauţie, nicio jucătoare neprezentând simptome ale virusului.

Epidemia de coronavirus, care a debutat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din centrul Chinei, a provocat până acum moartea a 132 de persoane, aproape 6.000 de cazuri confirmate fiind înregistrate în China.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: