image
Sursa foto: radiotimisoara.ro

Notele de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă 2020 vor fi considerate ca note curente

Ministerul Educației informează că nota de la teza semestrială din sesiunea de iarnă 2020 va fi considerată ca nota curentă, fiind inclusă în calculul mediei semestriale. Decizia a fost luată ieri, în cadrul unei ședințe.

La ședință reprezentanții OLSDÎ au fost informați despre semnarea ordinului nr.1337/ 2020 „Cu privire la organizarea tezelor semestriale în învățământul liceal, anul de studii 2020-2021”, care include instrucțiunile cu privire la asigurarea condițiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în contextul epidemiologic de Covid-19.

Conform instrucțiunii, orarul tezelor semestriale va fi elaborat de către administrația liceelor și va fi aprobat de OLSDÎ. La elaborarea instrumentelor de evaluare aplicate în cadrul tezelor semestriale din sesiunea de iarnă 2020, nu se vor include la categoria subiectele curriculare de evaluat acele conținuturi curriculare tematice propuse pentru aprofundare/consolidare/recuperare în anul curent de studii.

De asemenea, nota de la teza semestrială din sesiunea de iarnă 2020 va fi considerată ca nota curentă, fiind inclusă în calculul mediei semestriale.

Managerii instituțiilor urmează să respecte și toate normele de protecție și igienă în organizarea procesului de susținere a tezelor semestriale în învățământul liceal.

comentarii: