image
Sursa foto: uefa.com

Suma astronomică pe care UEFA o cere ca să mute Euro 2020 la anul

Oficialii celor de la UEFA doresc o compensație în valoare de aproximativ 275 de milioane de lire sterline, 303 milioane de euro, de la cluburile și ligile afiliate, pentru a muta Euro 2020 la anul!

Decizia de a amâna turneul final pentru anul viitor vine ca o consecință a faptului ca toate cluburile importante din Europa își doresc să-și termine sezoanele interne, acum suspendate, la vară.

În aceste condiții, susțin cei de la The Sun, sunt șanse considerabile ca Euro 2020, care va găzdui patru meciuri și la București, să fie împins cu 24 de luni, dar se așteaptă decizia oficială în ședința de urgență de azi a celor de la UEFA. Va fi o teleconferință cu toate cele 55 de federații afiliate.

Prioritatea cluburilor, în acest moment, după ce va fi trecut pandemia de coronavirus, este aceea de a-și încheia sezoanele interne, dar și de a duce până la capăt edițiile de Champions League și Europa League.

Lars-Christer Olsson, președintele cluburilor pe Europa, insistă că sezonul trebuie să fie jucat până la capăt și nu înghețat sau terminat pe baza ierarhiilor stabilite înainte de întrerupere. Oficialul UEFA face apel și către televiziuni pentru a se face sacrificii financiare menite a ajuta menținerea vieșii fotbalului la nivel global.

Poziția lui Olsson vine după ce vicepreședintele lui West Ham United, Karren Brady, a cerut ca sezonul din Premier League să fie declarat ”nul și nul”, dacă focarul Covid-19 continuă să distrugă sportul.

Potrivit celor de la ”The Athletic”, organul de conducere al fotbalului european va solicita o taxă astronomică de la cluburile și ligile afiliate pentru a acoperi cheltuielile cu mutarea lui Euro 2020 la anul

Evenimentul din această vară ar trebui organizat în 12 orașe gazdă, în perioada 12 - 12 iunie 2020, inclusiv și la București.

Așa că sunt premise ca acest turneu final să fie mutat, tocmai pentru a le permite cluburilor să joace și în iunie. sau chiar iulie dacă va fi necesar.

Comitetul de urgență al UEFA, de azi, se va desfășura prin teleconferință și include discuții cu cele 55 de asociații membre, inclusiv FA, precum și cu funcționari, reprezentanții asociațiilor cluburilor europene și consiliile Ligii Europene, precum și un reprezentant al celor de la FIFPro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: