Baris Terkoglu şi Hülya Kilinç au fost arestaţi preventiv de un tribunal din Istanbul, miercuri, după publicarea pe site-ul OdaTV a unui videoclip care pretinde că arată aceste înmormântări discrete, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu.

Li s-a reproşat că au dezvăluit identitatea unui ofiţer de informaţii. Site-ul a anunţat prenumele şi prima literă a numelui de familie al presupusului agent, adăugând că a fost înmormântat în vestul Turciei.

Însă site-ul a negat orice dezvăluire, susţinând că identitatea ofiţerului care ar fi fost ucis în Libia a fost făcută deja publică de un deputat al opoziţiei în Turcia.

Miercuri, ministrul turc de Interne Süleyman Soylu a criticat publicarea articolului. "Secretele de stat, cele legate de securitatea naţională, aceasta există", a spus el într-un interviu la un post de televiziune.

Turcia a trimis în ultimele săptămâni soldaţi în Libia cu scopul de a "forma" trupe de guvernământ la Tripoli, recunoscut de Naţiunile Unite, dar care se confruntă cu o ofensivă condusă de un puternic mareşal libian, Khalifa Haftar.

Turcia este acuzată în mod regulat de ONG-uri că îngrădeşte libertatea presei, arestând jurnalişti şi închizând publicaţii.

Ţara este clasată pe poziţia a 157-a din 180 în privinţa libertăţii presei, potrivit indexului publicat de Reporters sans frontières.