image
Sursa foto: Getty Images

Ce a spus Pep Guardiola despre venirea lui Leo Messi la Manchester City: Asta e dorinţa mea!

Haosul de la Barcelona şi scandalurile din ultima vreme au alimentat speculaţiile referitoare la o ipoteză şoc - aceea ca Lionel Messi să părăsească clubul la care a jucat până acum. Contractul său cu gruparea catalană îi permite să-şi decidă viitorul fără multe complicaţii.

Messi poate pleca liber la finalul sezonului, iar toată lumea s-a gândit că cea mai probabilă destinaţie nu poate fi alta decât Manchester City, echipa unde s-ar reuni cu Pep Guardiola dar şi cu alţi foşti oficiali ai catalanilor.

Managerul lui City a dat răspunsul în privinţa unei eventuale revederi cu Messi.

"El este un jucător al Barcelonei, va rămâne acolo. Chiar asta e dorinţa mea! Ca el să nu plece de la Barcelona. Nu vreau să comentez mai multe despre un fotbalist de la o altă echipă. Dar eu cred că el îşi va încheia cariera la Barcelona," a mărturisit Guardiola.

Singurul impediment pentru orice club care-l doreşte pe Messi este salariul starului argentinian - căpitanul blaugrana este cel mai bine plătit jucător din lume cu 8,3 milioane de euro brut pe lună, în timp ce Cristiano Ronaldo, al doilea în topul salariilor, câştigă 4,5 milioane de euro brut pe lună.

Scenariul șocant, ca Lionel Messi să plece de la Barcelona, a pus pe jar marile cluburi din lume. Gazzetta dello Sport a publicat şi numele celor cinci cluburi care îl vor pe starul argentinian.

Manchester City, Paris Saint Germain, Manchester United, Juventus şi Inter sunt cluburile care îl vor pe atacantul în vârstă de 32 de ani, potrivit presei italiene.

Gazzetta susţine că Messi ar semna cu un nou club pentru un salariu cuprins între 50 şi 85 de milioane de euro pe an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: