image
Sursa foto: jurnal.md

Anchetă de serviciu la Radio Moldova: De Revelion a fost difuzat un mesaj mai vechi al Maiei Sandu, cel din 2020

Noul director al Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, a declanșat o anchetă de serviciu după mai multe greșeli admise la radioul public, inclusiv difuzarea în noaptea de Revelion a unui mesaj vechi al președintelui Maia Sandu.

„Din primele zile ale mandatului meu la Teleradio-Moldova le-am spus șefilor de redacții care s-au compromis în anii din urmă, printr-un servilism dezagreabil față de fostele puteri, că trebuie să facă un pas înapoi și să-i lase pe alții să îndrepte ce au stricat ei. Unii s-au retras în liniște. Alții au stăruit să rămână în funcții, prevalându-se de Codul muncii, care le apără drepturile. Îi trădează, însă, reflexele. La radiodifuziune, redactorul șef de la Actualități, același din ultimii 10 ani, a aprobat acum două săptămâni un buletin de știri din care lipseau știrea momentului din Republica Moldova și știrea zilei din Europa. Dumnealui reușise să se remarce încă de pe 31 decembrie, când a admis, din incompetență sau rea-voință, difuzarea în noaptea de Revelion la Radio Moldova a unui alt mesaj de felicitare al președintei Maia Sandu decât cel cuvenit, în emisie răsunând versiunea din 2020 a mesajului prezidențial”, a menționat Vlad Țurcanu.

„Am declanșat o anchetă de serviciu care va stabili cauzele acestor disfuncționalități. Dar încă de pe acum pot să vă spun că, într-un fel sau altul, ne vom dispensa în curând de toți cei care cred că ne pot râde în față, făcându-ne de rușine meseria și colegii”, a adăugat directorul Teleradio-Moldova.

Amintim că deputații au votat pentru reîntoarcerea Companiei Teleradio-Moldova sub control parlamentar pe 4 noiembrie, iar Vlad Țurcanu a fost desemnat, printr-o hotărâre din 3 decembrie a Parlamentului, în funcția de director general al TRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: