image
Sursa foto: wikimedia.org

Anumite date ale Moldelectrica nu mai sunt publicate pe site din motive de securitate

Datele complete despre furnizarea energiei electrice în Republica Moldova nu vor mai fi publicate pe site-ul Moldelectrica, așa cum se întâmpla până acum. Șefa Guvernului Natalia Gavrilița a declarat că decizia a fost luată la recomandarea partenerilor europeni și a autorităților din Ucraina, în contextul atacurilor masive asupra infrastructurii energetice din țara vecină, care au provocat pene de curent și în țara noastră.

„Sunt anumite lucruri care, după aceste atacuri, nu se mai publică pe anumite site-uri. Și aceasta se face în toată Europa. Sunt anumite informații de pe site-ul Moldelectrica care nu mai sunt publicate pentru că am avut discuții cu mai mulți actori, și Ucraina, și țările europene, care au recomandat să nu publicăm toată informația pentru că, altfel, este mai ușor să se determine când și în ce locații se poate face mai multă daună”,

a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Amintim că acum o săptămână mai multe localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic al Ucrainei.

Una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat, iar aceasta a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată republica. Aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: