image
Sursa foto: jurnal.md

430 de mii de lei, adunați la Teledonul Jurnal TV de Paște

430 de mii de lei! Aceasta este suma pe care am reușit să o colectăm în cadrul Teledonului de Paşti, organizat de Jurnal TV și Inițiativa Civică „Împreună pentru voi” în sprijinul sistemului medical şi al eroilor în halate albe. Banii au fost donați de aproape 4.400 de oameni! Primele costume de protecţie achiziționate din donaţii au și ajuns la Institutul de Medicină Urgentă.

Datorită contribuției oamenilor cu inimă mare, la Institutul de Medicină de Urgentă au ajuns 500 de costume de protecție.

„Numărul de personal care este implicat în tratamentul pacienților s-a dublat. Acum orice donație de materiale de protecție pentru pacienții cu COVID și personalul medical este binevenit. Suntem extrem de mulțumiți prin faptul că populația și diverse organizații neguvernamentale se implică în asigurarea instituțiilor medicale cu materiale de protecție pentru a face față acestei provocări. Și pe această cale eu aș vrea să mulțumesc tuturor celor care la maratonul de duminică au donat surse financiare pentru ajutorarea sistemului de sănătate”, a declarat Mihail Ciocanu, directorul Institutul de Medicină Urgentă.

Organizatorii teledonului vin cu mesaje de mulțumire pentru cei care duminică seara, de Paște, au făcut donații în cadrul teledonului, susținând eroii în halate albe.

Ana Danilescu, producător general Jurnal TV: „În duminica de Paști, Jurnal TV, împreună cu Inițiativa civică Împreună pentru voi, am pornit un demers în susținerea eroilor în halate albe. Mulțumim telespectatorilor, artiștilor, partenerilor care au donat. Astfel, am demonstrat că putem fi uniți și putem ajuta pe cei care luptă acum în linia întâi. Din banii adunați vom putea să îi ajutăm pe eroii noștri astfel ca ei să ne poată ajuta pe noi.”

Victoria Dunford, reprezentantă Inițiativa „Împreună pentru voi”: „Am reușit încă o dată să demonstrăm că împreună se poate. După cum s-a spus și în cadrul teledonului, acești bani ar putea procura 48 840 de măști, 2600 de costume de protecție, tone de dezinfectant sau alte echipamente necesare pentru cei care luptă în prima linie. Noi vrem să vă spunem mulţumesc, vă îndemnăm să ne urmăriţi în continuare, să vedeţi cum cheltuim banii. Și încă o dată un mare mulțumesc echipei Jurnal TV, care în ziua de Paști a ales să fie alături de personalul medical, alături de noi și nu alături de familiile lor. Vă mulțumim, stați acasă, aveți grijă de voi, aveți grijă de cei apropiați.”

Ana Racu, reprezentantă Inițiativa „Împreună pentru voi”: „Echipa iniţiativei civice Împreună pentru voi ţine să aducă sincere mulţumiri tuturor celor care au făcut donaţii în cadrul teledonului organizat de Jurnal TV. Ţinem să vă asigurăm că pentru noi fiecare donaţie contează şi din banii colectaţi vom face procurări de echipamente de protecţie, măşti, combinezoane, dezinfectant, săpun antibacterian, mănuşi şi dacă ne va permite posibilitatea tehnică vom cumpăra şi echipamente medicale necesare pacienţilor cu COVID 19. Noi continuăm campania noastră. O parte din conturile care s-au afișat duminică în cadrul teledonului rămân valabile.”

Teledonul a avut o durată de patru ore, timp în care au intervenit mai multe persoane, printre care și doctori din prima linie atât din Republica Moldova, cât și din străinătate.

Ivan Civirjic, medic Institutul de Medicină Urgentă: „Faptul că oamenii s-au unit în jurul nostru, în jurul medicilor, şi sunt cu sufletul alături de noi şi încearcă să ne ajute cu acest aport financiar sau oricare aport pe care îl fac este foarte important pentru noi şi noi foarte mult apreciem lucrul acesta. De fapt, echipamentul de protecţie de care are nevoie serviciul medical e foarte important pentru că cu cât medicii vor fi mai protejaţi, cu atât noi o să ne putem mai mult timp să ne facem meseria şi să fim alături de pacienţii care au nevoie de noi. De când spitalul nostru este implicat în managementul pacienţilor cu COVID, de aproximativ trei săptămâni, eu nu mi-am strâns copiii şi soţia în braţe.”

Tatiana Coroi, medic Bergamo, Italia: „Le zic colegilor mei să aibă mult curaj și știu cât de greu este, dar ceea ce pot spune este că în momentul de față noi este că noi suntem foarte bucuroși pentru că cazurile s-au înjumătățit și sunt mai multe vindecări de la o zi la alta. Cu siguranță asta se poate întâmpla și în Moldova. Nici noi nu putem spune că am ajuns la final cei care suntem în Italia, dar doar perseverând putem ajunge la un final.”

Violeta Horn-Rusnac, medic Elveția: „Un sistem medical bine dezvoltat este binele nostru comun. Eu sunt încântată de acest elan de solidaritate. Demult ziceam că Moldova are nevoie de o schimbare de trend, de o schimbare de mod de trăi împreună și chiar m-am bucurat foarte mult când am aflat că a fost inițiată această campanie. Trebuie să vă spun că până și în Elveția, chiar cu un sistem foarte bine organizat și noi lucrăm în condiții foarte confortabile, dar avem și aici un fel de solidaritate a oamenilor cu medicii.”

Cu mesaje de solidaritate au venit și artiștii. Printre primii a fost Pasha Parfeny.

Pasha Parfeny: „Eu sunt absolut convins că noi putem depăși această criză doar uniți și prin niște măsuri foarte concrete și probabil cea mai concretă măsură este să ajutăm pe cei din prima linie să facă jobul lor, să facă lucrul lor.”

Inițiativa Civică „Împreună pentru voi” continuă campania de colectare a fondurilor până la finalul lunii aprilie. Vă îndemnăm să faceți în continuare donații în susținerea eroilor din sistemul medical. Vă mulțumim!

Eroii din linia întâi: Împreună pentru voi

👩‍🔬Banii adunați în cadrul teledonului vor fi folosiți la dotarea spitalelor cu echipamentele necesare. 🔖Pentru mai multe detalii cum puteți dona accesați link-ul: https://teledon.jtv.md/ Posted by JurnalTV.md on Sunday, 19 April 2020

👩‍🔬Banii adunați în cadrul teledonului vor fi folosiți la dotarea spitalelor cu echipamentele necesare. 🔖Pentru mai multe detalii cum puteți dona accesați link-ul: https://teledon.jtv.md/ Posted by JurnalTV.md on Sunday, 19 April 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: