image
Sursa foto: msmps.gov.md

Experiența unei persoane sceptice în privința Covid: „Nici eu nu credeam pe deplin, până când am devenit o legumă”

În timp ce unii încă mai au dubii în existența virusului și nu țin cont de măsurile impuse de autorități, alții duc o luptă crâncenă și dureroasă pe patul din spital. Acolo este locul unde se dă lupta pentru viaţă. Este și cazul Rodicăi Botnaru, jurist și militar-locotenent în vârstă de 39 de ani, care a ajuns acum trei săptămâni să trăiască cea mai cumplită experiență.

„Primele simptome pe care le-am avut au fost: dureri în gât, febră 37,5 dureri de cap, dureri musculare, articulare, slăbiciuni, peste două zile dispariția gustului și mirosului treptat până la total. Am apelat la medicul de familie, care mi-a indicat medicamente antivirale și vitamine. După două zile de tratament acasă, când am simțit o acutizare care s-a manifestat în somnolență, lipsă de puteri, am chemat ambulanța, m-au transportat la Centrul Covid, Moldexpo. Acolo s-a depistat testul pozitiv și pneumonie bilaterală. Am fost internată și am urmat tratament 10 zile”, povestește femeia.

Acum se află acasă, dar spune că are în continuare stări de oboseală, gustul și mirosul nu i-au reapărut complet și are și dureri articulare.

„Stări de depresie nu au fost, moral am fost pregătită cred eu, văzând alți pacienți mult mai gravi în secția unde am fost internată”, a mai adăugat Rodica.

Femeia spune că până a se infecta era sceptică în privința existenței virusului. Abia după ce s-a infectat a înțeles că lucrurile sunt mult mai complicate.

jurnal.mdjurnal.md

„Dacă sincer, nici eu nu credeam 100% pe deplin în existența acestui virus, însă când am văzut și am simțit pe propriul meu corp, a fost groaznic. Pur și simplu mă pierdeam. Dintr-o persoană activă, am devenit o „legumă” la acel moment”, a mai adăugat femeia.

După vindecare, pacienții care au fost infectați cu COVID-19 au nevoie de monitorizarea stării de sănătate. La unele persoane, deși virusul a fost eliminat din organism, mai pot să apară o serie de afecțiuni sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

„Urmez un tratament la domiciliu încă o lună de zile. Recuperarea e grea: am slăbiciuni, disconfort. Sper să trec cât mai repede peste această stare”, a spus Rossalia.

Precizăm că peste 200 de mii de oameni au fost infectați până acum în RM, iar numărul cazurilor zilnice crește alarmant.

În spitale sunt internați în jur de 4500 de bolnavi, dintre care peste 300 sunt în stare extrem de gravă. 11.000 de persoane se tratează la domiciliu, cu forme ușoare și moderate de covid, iar peste 20.000 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: