image
Sursa foto: Profimedia

Arabii au "pus banii jos" pentru Chelsea. Roman Abramovich ar putea primi o sumă uriașă

Roman Abramovich este aproape de a vinde Chelsea. După ce și-a anunțat oficial intenția pe 2 martie, magnatul rus a primit mai multe propuneri, însă ultima dintre ele se apropie de cerințele sale.

Potrivit publicației britanice The Sun, arabii de la Saudi Media Group i-au propus 3.21 miliarde de euro. Suma este peste celelalte oferte primite până acum de oligarhul rus, iar cel care va intermedia mutarea este un Mohamed Alkhereiji, care este și un fan înfocat al lui Chelsea.

Presa britanică spune că Saudi Media Group a avea legături cu fondul public de investiții al guvernului din Arabia Saudită, adică exact cei care au cumpărat Newcastle.

Cu toate acestea, șeicii neagă acest aspect. Persoana care conduce negocierile, Mohamed Alkhereiji, are legături și cu două echipe din fotbalul saudit, Al Nassr și Al Hilal.

Potrivit publicației Goal, consorțiul a garantat o investiție anuală de 915 milioane de euro, plus investiții la academia clubului și la sectorul de fotbal feminin, dar și la stadion.

Rusul Roman Abramovich, care este un apropiat al lui Vladimir Putin, a confirmat că va vinde clubul de pe Stamford Bridge, pe care l-a deţinut timp de 19 ani, în contextul în care se pune o presiune tot mai mare în Marea Britanie pentru luarea unor sancţiuni contra oligarhului ruso-israelian.

Deputatul laburist Chris Bryant a cerut guvernului Regatului Unit să impună sancţiuni contra lui Abramovich, după ce un număr de oligarhi ruşi au căzut deja sub incidenţa unor astfel de pedepse.

Magnatul elvețian Hansjorg Wyss, cu o avere estimată la peste cinci miliarde de euro, este unul dintre cei patru oameni de afaceri care au fost invitați să facă o ofertă pentru a cumpăra Chelsea. Dar cât ar trebui să plătească pentru a devenit noul patron al campioanei Europei?

După un calcul realizat de AS.com, suma necesară pentru achiziționarea lui Chelsea s-ar ridica la peste șapte miliarde euro! În acest preț, sunt incluse datoria clubului față de Roman Abramovich, 2,4 miliarde de euro, costul efectiv al brand-ului și proiectul noului stadion, aproximativ 2,7 miliarde de euro. Niciodată în istorie nu s-a plătit această sumă pentru cumpărarea unui club de fotbal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: