image
Sursa foto: Jurnal.md

Agenția Proprietății Publice a atacat în judecată concesionarul AIC; Solicită despăgubiri de jumătate de milion de euro

Agenția Proprietății Publice anunță că SRL „Avia Invest”, concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, nu și-a onorat integral obligațiunile prevăzute de contractul de concesiune. Pentru unele din direcțiile investiționale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări cu 8,8 milioane de euro mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional. Reieșind din aceste considerente Agenția a decis să se adreseze în instanța de judecată unde solicită despăgubiri în sumă de jumătate de milion de euro.

Responsabilii Agenției informează că la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, a expediat la 6 februarie, curent, pe adresa SRL ”Avia Invest” o notificare în care i-a solicitat companiei achitarea daunelor în sumă de 500 mii de euro.

La 14 februarie, SRL „Avia Invest” a anunțat Agenția că nu va da curs acestor pretenții.

„Agenția Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL ”Avia Invest” privind încasarea daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale”, anunță printr-un comunicat de presă responsabilii APP.

Cererea în instanță a fost depusă pe 19 martie 2020 și actualmente se află pe rol la Judecătoria Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: