Ieri poliția din Căușeni a fost sesizată după ce o persoană a depistat cadavrul unei bâtrâne chiar în curtea casei acesteia.

Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit identitatea femeii, care s-a dovedit a fi chiar stăpâna casei, care locuia de una singură. Preliminar, medicul legist a stabilit că persoana ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice în regiunea capului. De asemenea, în locuință polițiștii au depistat semne vizibile de furt.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală interprinse, suspecții au fost reținuți. Polițiștii au stabilit că, bănuiții au venit să fure, dar stăpâna i-ar fi prins, astfel aceștia s-au speriat și au lovit femeia în regiunea capului.

În cadrul audierilor unul dintre bănuiți și-a recunoscut faptele. În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de omor intenționat, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați de instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

poliția.mdpoliția.md